این پنج غذا به تقویت پری بیوتیک ها و حفظ سلامت روده کمک می کنند


میوه ها و سبزیجات – به ویژه پیاز، سیر و تره فرنگی – حاوی پری بیوتیک هستند

SDI Productions/Getty Images

سیر، تره فرنگی، پیاز، سبزی قاصدک و کنگر فرنگی اورشلیم غنی ترین غذاهای موجود از نظر پری بیوتیک هستند و می توانند به تقویت سلامت روده کمک کنند.

پری بیوتیک ها نوعی فیبر هستند که به عنوان منبع غذایی برای پروبیوتیک ها عمل می کنند – باکتری هایی که به حفظ یک جامعه سالم از میکروب ها در دستگاه گوارش کمک می کنند، که با سلامت سیستم ایمنی و حتی محافظت در برابر برخی شرایط پزشکی مرتبط است.

برای کشف غنی ترین منابع غذایی پری بیوتیک، کاساندرا بوید از دانشگاه ایالتی سن خوزه، کالیفرنیا، و همکارش جان گینگ، 70 مقاله علمی در مورد پری بیوتیک ها در غذاها را بررسی کردند، که 9 مورد آن حاوی مقدار کافی داده بود تا در تجزیه و تحلیل آنها گنجانده شود. از این میان، آنها محتوای پری بیوتیک 8690 نوع غذا را تجزیه و تحلیل کردند.

محققان دریافتند که پنج غذای برتر حاوی پری بیوتیک به ترتیب نزولی عبارتند از: سبزی قاصدک، کنگر فرنگی اورشلیم، سیر، تره فرنگی و پیاز، که هر یک از آنها حاوی 100 تا 240 میلی گرم پری بیوتیک در هر گرم هستند، همانطور که در Nutrition 2023 در بوستون، ماساچوست، در نشست سالانه Nutrition، ماساچوست، ارائه شد.

انجمن علمی بین المللی پروبیوتیک ها و پری بیوتیک ها در کالیفرنیا، مصرف روزانه حدود 5 گرم پری بیوتیک در روز را توصیه می کند. بوید در بیانیه ای گفت: این را می توان با خوردن فقط نصف پیاز کوچک به دست آورد.

از دیگر منابع غنی پری بیوتیک می توان به غذاها اشاره کرد که حاوی این سبزیجات است، مانند حلقه‌های پیاز و پیاز خامه‌ای، و همچنین مارچوبه و لوبیا چشم سیاه که به نام لوبیا چشم بلبلی نیز شناخته می‌شوند. اما حدود 37 درصد از غذاهای مورد تجزیه و تحلیل فاقد پری بیوتیک هستند، با امتیازات پایینی از جمله گندم، لبنیات، تخم مرغ، روغن و گوشت.

پری بیوتیک ها علاوه بر فواید بالقوه برای سلامت روده، نوعی فیبر غذایی هستند که برای هضم غذا مفید هستند. داده ها نشان می دهد مصرف فیبر در هر منطقه از جهان ناکافی است. بوید می گوید: “با مصرف بیشتر فیبر پری بیوتیک، فرد به طور کلی فیبر بیشتری مصرف می کند.”

موضوعات: