به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، تیمور رحمانی، یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه با بیان اینکه بیثباتی اقتصاد کلان نه تنها اقتصاد را دچار مشکل میکند، بلکه تمام زمینههای دیگر کشور را نیز ممکن است بیثباتی کند، گفت: در اقتصاد کلان بیثباتی سرمایهگذاری در تولید کالا، تولید دانش و حتی سرمایهگذاری درسرمایهها نیز افزایش مییابد.
وی افزود: زمانی که بیثباتی در اقتصاد کلان کشور ایجاد میشود به این معنی است که همه مردم به سمت چپ و راست هدایت میشوند و افراد جامعه به جای برنامهریزی بلندمدت به سمت کسب سودهای روزمره میروند. چرا که مشکلات اقتصادی باعث بروز چنین رفتارهای اجتماعی می شود.
این استاد دانشگاه ادامه داد: بیثباتی اقتصاد کلان بیاعتماد در جامعه را دامن میزند و تمام فعالیتهای تولیدی و اقتصادی زیان میبینند. که اعتماد بین افراد جامعه ضعیف می شود یعنی کاهش امنیت جامعه است و این اقتصاد اجتماعی به شدت به مخاطره افتاده است.
افق بلندمدت، مرهمی برای سرمایه گذاری
در ادامه این اقتصاددان، با بیان عدم ثبات اقتصادی افق بلند مدت افراد را از آنها میگیرند، گفت: تمام افراد جامعه نمیتوانند برای سرمایهگذاریهای خود پیش بینی کنند. ما اقتصاد را به سمتی بردیم که افراد جامعه بزرگترین آنها ارزش پول را دارند و این یعنی افق دید بلند مدت اقتصاد کشور از بین رفته است.
این عضو هیأت علمی دانشگاه یکی از ویژههای بزرگ اقتصاد ایران را تحولات سیاسی و اقتصادی آن در اقتصاد دانست و گفت: دولتمردان در خودروهای طلا و ارز به سختی میافتند با سفتهبازیها را به سمت بازار سرمایه هدایت کنند.
وی افزود: این نقدینگی به جای اینکه احتکار شود یا در بخش مسکن و بازارهای موازی مصرف شود باید جذب بازار سرمایه شود که اینگونه آشفتگی در اقتصاد کشور نباشد.
بازار سرمایه ویترین زیبایی از اقتصاد کشور
رحمانی با بیان اینکه افزایش قیمت دلار، از مصادیق بارز بیثباتی در سطح اقتصاد کلان کشور است، گفت: بازار سرمایه به بهترین زیبایی از اقتصاد کشور تبدیل میشود که امیدواریم در آینده به بهترین شکل تحول تحول یافته و رونق شود. به طور قطع، در صورت ارائه راهکارهایی برای مقابله با بیثباتی و عملیاتی کردن این راهکارها، بازار سرمایهای برای اقتصاد کشور وجود ندارد.