به گزارش خبرنگار بازار، برخی از اصناف در ارائه خدمات به مشتری، جوانب انصاف را رعایت نمی کنند و با اعمال نرخ های سلیقه ای، وضعیت بازار را متشنج می کنند. از مواد غذایی گرفته شده تا لوازم یدکی خودرو، لوازم خانگی، پوشاک و هریی که فکر کنید این روزها افزایش قیمت داشته باشید، اما از آب گل آلود، کالاهای مصرفی و با سوء استفاده از این وضعیت قوانینی مانند درصد سود، درج قیمت و قیمت استفاده کنید. صدور فاکتور را رعایت نمی کنند.
در این میان مردم تنها هستند در تعیین قیمت ها نه باید استفاده از تولید کننده و مصرف کننده به طور همزمان، به عنوان نظارت بر بازار نیز باید محسوس تر و بازدارنده تر باشد تا رضایت عمومی، حاصل شود.
ترکیب بازرسی ها در استان فارس چند برابر شده است
نظارت بر قیمت کالاها در استان فارس چگونه است و آیا بازار در این شرایط کنترل میشود یا خیر، موضوعی است که معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان شرکت صمت فارس در این رابطه با «بازار» تأکید میکند که میتواند بازارهای خارجی را افزایش دهد. برابر شده است،
به مهدی گفته حسنی، قیمت اجناس بر اساس فاکتور خرید و در مواردی، بر اساس عرف بازار تعیین و کنترل می شود و در تصاویری که فروشندگان، کالاها را بیش از حد از قیمت عرف و فاکتور ارائه می دهند، برای تشکیل پرونده می سازند.
این مسئول سازمان صمت فارس با اشاره به آثاردارندگی و پروندههایی است که در این رابطه تشکیل شده است، بر آن تأکید میکند که در سطح استان افزایش یافته است.
از 18 اردیبهشت ماه پس از اعمال یارانهها، قیمت برخی از کالاها افزایش یافته و همین موضوع باعث تشدید نظارت و بازرسی ها در سطح استان فارس میشود.
معاون نظارت، بازرسی و حمایت از حقوق مصرف کنندگان سازمان صمت فارس گفت: از ۱۸ اردیبهشت ماه پس از اعمال یارانهها، قیمت برخی کالاها افزایش یافته و همین موضوع باعث تشدید نظارت و بازرسی ها در سطح استان فارس میشود.
حسنی با اشاره به تعداد دستگاههایی مانند سازمان صمت، جهاد کشاورزی، اتاق اصناف و بسیج اصناف در حوزه بازرسی، اظهار کرد: از ۱۸ اردیبهشت تا ۲۱ خردادماه حدود ۳۹ هزار و ۶۱۹ بازرسی در سطح فارس انجام شده است که از این، سه هزار و ۷۲۶ پرونده تشکیل شده است.
وی با بیان اینکه این کارها در زمینه تولید، توزیع، پخش و خرده فروشان بوده است، افزوده می شود: ارزش ریالی این پرونده ها بر 408 میلیارد ریال بوده است.
مردم قوانین را گزارش می دهند
حسنی به این نکته نیز اشاره کرد که اصناف باید مواردی مانند درصد سودها، درج قیمت، صدور فاکتور و همچنین ثبت اطلاعات و فروش را در سامانه تجارت جامع رعایت کنند.
معاون نظارتی و حمایت از حقوقهای سازمان صمت فارس، با توجه به نقش مردم به عنوان چشم بینای دستگاههای نظارتی، تاکید میکند که مردم میتوانند اشتباهات را به شمارههای ۳۲۱۷۲۰۲۰ جهاد کشاورزی، ۱۲۴ سازمان صمت و ۳۲۳۴۰۰۰۰ اتاق اصناف گزارشدهنده ارائه دهند.