نان بی کیفیت در تنور گرانی پخت می شود| عرضه نان ۳ تا ۵ نرخی در اصفهان



دریا قدرتی پور؛ بازار: برنامه‌ریزی‌ها برای حذف یارانه نان که قوت غالب مردم را به حساب می‌آید در حالی که اتفاق افتاده است که سال گذشته نیز گرانی پایانی و هفته به هفته قیمت نان در برخی از نانوایی‌های اصفهان را شاهد بودیم و بدین ترتیب تعداد ترکش‌های دوگانه، حیوانات را نشان می‌دهند. .

مشکل اساسی که در اصفهان وجود دارد این است که، چانه‌های نان یک اندازه و یک وزن است اما هر نانوایی با بهانه‌هایی مانند سبوسدار بودن آرد است که اوقات فراغت را نمی‌پذیرد و یا به آن می‌رسد که آرد آزاد یا دولتی می‌گیرد، قیمت نان‌هایش را تعیین می‌کند. و شاید به همین بهانه است که این روزها نان، به چند میزان فروخته می شود. این در حالی است که هنوز نسخه‌های آن برای قیمت‌های پیچیده نشده و افزایش قیمت نان به شکل واحد خودسرانه توسط نانوایی‌ها اتفاق افتاده است.

با یک بررسی میدانی در سطح شهر مشخص می‌شود که هر نانوایی برای توزیع نان، نرخ‌های خاصی دارد.

صبوحی، صاحب یک نانوایی در یکی از میدان های پر رفت و آمد شهر، ۲۵ سال است که دستی بر آتش پخت نان دارد و به خبرنگار بازار می گوید: دلیل گرانی نان ما این است که ما آرد کامل می گیریم. آرد کامل یارانه‌ای نیست و به همین خاطر، قیمت نان در این نانوایی گران‌تر از نانوایی است که چند خیابان آن طرف‌تر قرار دارد.

در نانوایی‌های دولتی پز هم قد نها آب می‌رود و هم وزن‌های کوچک و کوچک‌تر می‌شود و این در حالی است که به گفته مردم، کیفیت نان در سرتاسر شهر هم مناسب است.

در این شرایط نانوایی‌های دولتی‌پزشکی به دلیل ارائه قیمت‌های پایین‌تر شلوغ‌ترند؛ آنها آرد یارانه‌های می گیرند و با قیمت تعیین شده توسط دولت نان را به دست مردم می‌رسانند.چند در برخی از همین نانوایی‌ها هم قد ننه‌ها آب می‌رود و وزن‌های کوچک و کوچک‌تر می‌شود و این در حالی است که گفته می‌شود، کیفیت نان در سرتاسر شهر هم مناسب است.

مریم یکی از مشتریانی است که به دنبال نان با کیفیت مناسب، به نانوایی‌های مختلف سطح شهر سر زده است، تا در نهایت یک نانوایی مناسب پیدا کرده باشد.

وی به خبرنگار بازار می گوید: هر چند روز یک بار به یک نانوایی سر می زدم شاید که نانی با کیفیت بهتر پیدا کنم، قیمت برایم مهم نبوده چراکه نان به عنوان یک قوت غالب در سلامتی انسان بسیار تاثیر دارد.

وی که تجربه خوبی در ارتباط با کیفیت و مزه انواع نان در اصفهان دارد، می افزاید: کیفیت نانهایی پخت دولتی می شود که در موارد بسیار پایین است و برخی نانوایی ها سعی می کنند با اضافه کردن سبوس به آرد، بر کیفیت نان. اضافه کنند و این در حالی است که این نوع آرد نمی‌تواند جای آردی که کامل یا سبوس دار است را بگیرد.

کیفیت پایین نان در نانوایی‌های دولتی
این همشهری اصفهانی ویژه می‌گوید: از سویی کیفیت نان پخته می‌شود در نانوایی‌هایی که با تهیه دولتی پخت می‌کنند، بسیار پایین است و با توجه به وزن، طعم و عدم وجود برای نگهداری حتی کوتاه مدت، کیفیت محیط‌های مناسب از کیفیت نان. در اصفهان ناراضی هستند، حتی نان در نانوایی‌هایی که آزادپز هستند نیز ویژگی‌های خاصی را ندارند که به نظر می‌رسد همه این موارد در دست نبودن یک رویه ثابت و استاندارد ارائه شده توسط اتحادیه این صنف برگردند.

وی با اشاره به نانوایی که برای خرید در کنارش حضور یافته است، ادامه می دهد: چه دلیلی دارد که در شرایطی که تنورهای استاندارد برای پخت نان وجود دارد، برخی از نانوایی ها تنها به صرف سود و پختن بیشتر نان به جای حرارت برای پخت نان هستند. استفاده مستقیم از آتش و نان سوخته را با این قیمت به دست مردم می‌رسانند. این اولین بار است که در یک نانوایی حضور دارم که نانی با کیفیت مناسب و با حرارت غیرمستقیم پخت می کند و از آرد کامل هم استفاده می شود.

بررسی های خبرنگار بازار نشان می دهد؛ قیمت نان در اصفهان بیشتر از سه ارزیابی است و گاه تا پنج ارزیابی متفاوت را می‌توان در نانوایی‌های یک محدوده از شهر کرد.

افزایش قیمت بی رویه و هفتگی نان در اصفهان
بررسی‌ها نشان می‌دهند که از ماه‌های گذشته نانوایی‌های آزادپز به خصوصی در رسته‌های لواش و بربری، قیمت نان را گران کرده‌اند و با این وجود، ستاد تنظیم بازار تصمیم‌گیری برای افزایش قیمت‌ها ندارد، اما هر روز در برخی از این نانوایی‌ها گران می‌شوند. .

بررسی های خبرنگار بازار نشان می دهد؛ قیمت نان در اصفهان بیشتر از سه ارزیابی است و گاه تا پنج ارزیابی متفاوت را می‌توان در نانوایی های یک محدوده از شهر کرد.

اما رئیس اتحادیه نانوایان استان اصفهان از گفت و گو با خبرنگار بازار سرباز زد و تنها به چند جمله اکتفا کرد و گفت: ابلاغیه درباره گرانی نان نکردیم و قیمت نان در اصفهان فعلا ثابت است.

محمود پهلوان‌زاده در پاسخ به این سوال که چرا از سال ابتدایی جاری با افزایش گام به گام، نرخ اعلام نشده است، گفت: فعلا تا زمان اعلام نرخ جدید نان با قیمت همان قبلی است و نانوایان نیز باید به این موضوع توجه شود و قیمت رسمی را افزایش دهد. در این زمینه اعلام نشده است.

وی سوالات دیگر خبرنگار بازار ما را پاسخ نمی دهد و اعلام می کند که نان مسائل سیاسی شده و نمی توانم در این رابطه فعلا صحبت کنیم.

حسین صاحب یکی از معدوود نانوایی های اصفهان است که به گفته مردم محله میدان لاله اصفهان، با وجود استفاده از آرد غیریارانه، نان با کیفیت و با قیمت مناسب به دست مردم می‌رساند.

وی در این ارتباط به خبرنگار بازار می گوید: شرایط ما سخت است، هر روز با مشکلاتی مانند تامین آرد مناسب، افزایش حق بیمه و تغییر بیمه، افزایش قیمت اجاره، برق گاز و حذف برخی از هزینه ها و مسایل دیگر درگیر هستیم اما با توجه به آموزشهایی که از استاد خود دیده ایم باز هم سعی می کنم نان با کیفیت به دست مردم برسانیم.

تاثیر نان بدون کیفیت در بیماری‌های گوارشی
وی با بیان اینکه کیفیت بد نان در بسیاری از بیماران مبتلا به بیماری تاثیر دارد، تاکید می کند: برای پخت یک نان مناسب، سالم و خوش خوراک، آرد یا باید سبوس دار و یا کامل و اضافه کردن دستی سبوس به آرد هیچ تاثیری در کیفیت داشته باشد. آن نیست، باید به خمیر برای آماده شدن زمان داد موضوعی که چندین نانوایی ها رعایت نمی کنند.

حسین تاکید می کند: از سویی نان باید با حرارت غیرمستقیم پخته شود و برای این امر با تغییر در سیستم تنور می توان این امر را ممکن کرد اما هر نان باید حداقل ۶ بار درتنور چرخ بخورد که برخی از نانوایی ها حوصله این کار را ندارند و با آتش مستقیم نان می پزند که باعث بی کیفیت شدن و حتی مضر بودن این ماده غذایی مفید برای بدن می شود.

وقتی اتحادیه از بازرسی سرباز می زند
وی تصریح می کند: این همه نارضایتی از کیفیت و قیمت چندگانه نان در اصفهان، به عدم بازرسی مناسب، دستورالعمل یکسان و نبود آموزش درست نانوایان توسط اتحادیه و نهادهای مرتبط برمی گردد و مردم هم وقتی ببینند اعتراض آنها فایده‌ای ندارد، نا امیدانه به همین منوال است. روند رضایت می دهد.

استفاده از آرد یارانه ای و غیر یارانه ای در کنار بالارفتن قیمت حامل های انرژی به آن ها می رسد که نانوایی های آزادپز هر کدام از سازه ها را برای خود بزنند و به این بهانه نانشان را به تنور گرانی بزنند.

به گفته یکی از نمایندگان اتحادیه نانوایان اصفهان، به صورت رسمی افزایش قیمت نخواهم داشت و اگر قرار باشد در این مورد در ستاد تنظیم بازار مطرح شود و از طریق کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان کشور اعلام شود و برای اجرا به استانداران سراسر کشور برسد. ابلاغ می شود.

گرچه هیچ نهاد رسمی نرخ گذاری برای افزایش قیمت نان را اعلام نمی کند اما آزادپزها به همان مکانی که گفته می شود میزان نرخ گذاری می کنند و با افزایش قیمت آرد، نانشان را به بالاترین قیمت می فروشند.

بالارفتن دستمزدها و گران شدن حامل های انرژی در کنار صحبت هایی که درباره کامل بودن آرد و یارانه نداشتن آرد آزادپزها می شود، به آن ها تبدیل می شود که هر کدام از سازندگان را برای خود بزنند و به این نانشان بدهند که به تنور گرانی بزنند و سقفی برای قیمت داشته باشند. نان تعیین کنند.

این مشکلات از هفت سال پیش که آزادپزی توسط دولت یازدهم کلید خورد، شروع شد و سردمدار این گرانی‌ها هم نان سنگک بود که به نسبت نان‌های دیگر ارزیابی‌های متفاوت‌تری را تجربه کرد.

هنوز هم این ماجراهای سنگک پزی هایی هستند که هر کدام بر اساس آردی که به دستشان می‌رسد، ارزیابی‌های متفاوتی را نشان می‌دهند. یکی از سنگک‌پزهای محدوده میدان طوقچی با برچسبی که به شیشه‌های نانوایی‌اش زده است به خوبی مشخص می‌کند که نانش را به نرخ آزاد می‌فروشد. نانوایی نه شلوغی که هر قرص نان را به قیمت پنج هزار تومان می‌فروشد.

نانوایی سنتی دیگر در محدوده خیابان مصلی با آرد دولتی اقدام به خرید نان می کند و به واسطه ارزان بودن نانش نسبت به آزادپزها صف تری جلوی مغازه بسته شده است. این نانوایی، سنگک را به نصف قیمت و دو هزار و 500 تا دو هزار و 600 تومان می‌فروشد، اما به قولی که این نان را می‌خرد به کیفیت نان‌های آزادپز نیست و زودتر بیات و سنگی می‌رسد! می شود.

عرضه نان سوخته با قیمت کیلویی!
جالب اینجاست که در این میان به نانوایی برمی خوریم که نان را کیلویی می فروشد! اما چند نانهایی که از تنور بیرون می کشد به دلیل استفاده مستقیم از آتش سوخته است.

در حقیقت هر واحد صنفی خمیرمایه و مشتقاتی که برای تهیه نان برمی‌دارد، قیمت‌های متفاوت و نامتعارفی را به مردم اعلام می‌کنند و در این میان جای دستگاه‌های مسئول برای انجام این اقدام غیرقانونی نیز خالی است.

تک نرخی یا چند نرخی مسئله این است!
استاد دانشگاه و اقتصاددان به زمینه بازار می گوید: چند نرخی بودن قیمت نان باعث می شود که ما با عرضه ناعادلانه قیمت این موضوع را به بازار عرضه کنیم و این موضوع پای دل را به بازار عرضه کند.

فعالان این حوزه را در رابطه با گرانی نان به ویژه در نانوایی‌های آزادپزشکی نکنند و آن را به تصمیم‌گیری‌های مقام‌های بالاتر موکول و می‌دهند در آزادپزها قیمت‌های قاعده‌شده و قانونی نمی‌رسد.

محمود ادیب می افزاید: دولت باید این محصول و کالای اساسی را تک‌نرخی کند تا دست دلالان را کوتاه کرده و به یک نرخ به واحدهای صنعتی و صنفی بفروشد. تا زمانی که گندم به چند قیمت عرضه شود، نمی‌تواند با قیمت‌های عادلانه نان باشد.

به گفته این کارشناس اقتصاد، موضو نان مسائل حساس است و دولت باید بر روی آن نظر داشته باشد، شاید به همین دلیل است که این موضوع باعث ایجاد رابطه با گرانی نان به طور خاص در نانوایی‌های آزادپزشکی صحبت می‌شود و آن را به تصمیم‌گیری‌های مقام‌های بالاتر موکول و ادامه می‌دهد. در آزادپزها قیمت نان قاعده و قانونی نباشد.

ادیب می گوید: جالب اینجاست که کاهش وزن و کیفیت نان را هم بیشتر می کند بر همه این مشکلات است و بهانه نانواییانی است که نان با کیفیت را به تنور نمی کند، عدم دریافت باکیفیت خوب است.

دو سال پیش مهم اصفهانی اعلام کرد که چند نرخی بودن آرد، مشکلی است که باید از ریشه و به شکل اساسی رفع شود اما نرخ های نان به روز نیست و نه تنها آزادپزها نرخ های مختلف برای نان تعیین کرده اند بلکه در پزشکی دولتی هم یارانه تخصیص هستند. یافته به نان آن طور که باید و شاید به مصرف کننده واقعی یعنی مردم نرسد.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی اصفهان در این ارتباط در گفتگو با بازار اظهار داشت: نان قوت غالب مردم به شمار می‌رود و نظارت و بازرسی در این زمینه امری نیاز به شماره می‌رود.

قیمت نان بر اساس مصوباتی است که استانی اصفهان می تواند تعیین کند و به همین دلیل قیمت قطعی و مشخص دارد و بنابراین گرانی روزانه و یا حتی ماهانه آن به هر بهانه ای که می شود می شود.

مجید نادرالاصلی، افزود: به هر حال آرد جزوه کالاهای خاطرهای استراتژیک است و به همین نانوایان و مردم هر دو باید از این کالا به نحو احسن استفاده کنند، یک روش نانوایان باید نانی با کیفیت تهیه و توزیع کنند و از سویی دیگر مردم نان. را اسراف نکنند.

نادر الاصلی درباره گران شدن روزانه نان به بهانه آزادپزی گفت: قیمت نان بر اساس مصوباتی است که استانی اصفهان می تواند تعیین کند و به همین دلیل قیمت قطعی و مشخص دارد و بنابراین گرانی روزانه و یا حتی ماهانه آن به هر بهانه ای که می شود می شود..

در این میان برخی از افراد اعتقاد دارند که حذف یک باره یارانه نان می تواند صدمات زیادی به معیشت مردم وارد کند و باید محتاطانه در این رابطه قدم برداشته شود.

یک اقتصاددان در گفت و گو با خبرنگار تاکید کرد: طرح حذف یارانه و بی نیازی از آن می تواند در رابطه با اقتصادهای سالم صورت گیرد اما هنوز ما با اقتصادی سالم نیستیم.

احمد می افزاید: این کالای اساسی باید به ندرت گرانی را تجربه کند و برداشتن حمایت از یک موضوع باعث شود که مردم از این کالای اساسی خالی شوند و آسیب های جدی به اقتصاد وارد شوند و از دهک های پایین قادر به تامین هزینه ها شوند. نباشند.

کیفیت بسیار نامناسب نان در اصفهان، مشکل بزرگی است که هر ساله با وجود وعده های خود را به جای خود باقی می گذارد به نوعی که با افزایش کیفیت این کالای اساسی نان هرگز روی طعم و کیفیت مناسب را به خود ندیده است.