بر اساس گزارش ها شبکه خبری تهرانمیخائیل ولیانوف، نماینده روسیه در سازمان های بین المللی در وین اتریش در پیامی توئیتری نسبت به صدور قطعنامه انتقادی علیه ایران در نشست شورای حکام آژانس هشدار داد.
وی در بیانیه ای نوشت: «اگر شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته آینده (دوشنبه این هفته) قطعنامه غربی درباره ایران را تصویب کند، چشم انداز موفقیت آمیز به نتیجه رسیدن مذاکرات وین برای احیای برجام مبهم خواهد شد. پیام توییتر .
ولیانوف گفت: «اگر اتحادیه اروپا میخواهد به توافق برسد، باید تلاشهای دیپلماتیک بیشتری (بهجای حل آنها) انجام دهد.
نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار است دوشنبه 7 ژوئن این هفته برگزار شود. رویترز روز چهارشنبه (11 ژوئن) گزارش داد که ایالات متحده و سه کشور اروپایی عضو اتحادیه اروپا (آلمان، فرانسه و بریتانیا) قصد دارند قطعنامه ای صادر کنند که در آن از ایران به دلیل آنچه «عدم همکاری» با اتحادیه اروپا می خواند انتقاد کنند.
مذاکرات برای لغو تحریم ها در وین چند ماه است که متوقف شده است. دولت آمریکا از آغاز مذاکرات، بارها به جای پیشنهاد ابتکار عملی برای پیشبرد مذاکرات، تلاش کرده است تا طرف های مختلف را به مطالبه گری و مانع تراشی در مذاکرات متهم کند.
یکی از دلایلی که طرف های آمریکایی نتوانستند در مذاکرات وین قدم لازم را بردارند، مخالفت نمایندگان کنگره با سیاست دولت بایدن در قبال سازمان ملل بود. یکی از انتقادات وارده به این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزههای درگیری آمریکا با ایران از جمله فعالیتهای منطقهای و برنامه موشکی ایران نمیپردازد.
کشورهای غربی و بهویژه ایالات متحده از زمان آغاز مذاکرات وین به عملیاتهای رسانهای و روانی خود ادامه دادهاند و از قدرتهای مختلف برای متهم کردن ایران به جای اجرای تعهدات خود برای اعتلای سازمان ملل استفاده میکنند.
آنها با ربط دادن مذاکرات به جنگ اوکراین در ابتدا مدعی شدند که روسیه مذاکرات را قطع کرده است. پس از آن سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر اوسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران به صراحت اعلام کرد که موضوع درخواست مسکو برای همکاری با ایران پس از اجرای کامل برجام مطرح شده است. کشورها با این استدلال که درخواست تهران برای حذف سپاه از فهرست سازمان های به اصطلاح تروریستی، مذاکرات را متوقف کرده است، یک سوال ایرانی را مطرح کرده است.
ضرورت ارائه گزارش به رژیم صهیونیستی از دیگر عواملی است که مذاکرات را با مشکل مواجه کرده است. دولت بایدن بارها اعلام کرده است که در مذاکرات وین دیدگاه های رژیم را در نظر خواهد گرفت. رژیم صهیونیستی بارها مخالفت خود را با احیای برجام اعلام کرده است، هرچند اکنون برخی از مقامات اطلاعاتی این رژیم اعلام کرده اند که بازگشت به برجام را به نفع خود می بینند.
منبع: فارس
انتهای پیام/