به گزارش بازار به نقل از اتاق ایران، نمایندگان مجلس موادی که طرح توسعه صنعت برق را ارائه میدهند، میتوانند از آن استفاده کنند که علاوه بر آن، دولت مکلف به اضافه سالانه هزار مگاوات با ظرفیت تولید انرژی انرژیپذیر و برقآبی، شرایط تولید تجهیزات صنعت برق نیز خواهد رسید. مشخص شده است.
رضا پدیدار، عضو هیأت نمایندگان مجلس ایران در این باره میگوید: در دهههای اخیر و با توجه به تحولات مختلف اقتصادی، اجتماعی و فناورانه، مانند افزایش شهرنشینی در الگوی مصرف و میزان مصرف و افزایش نفوذ و بهرهگیری از فناوریهای نوین زندگی بشر با چالشها و مسائل مربوط به سبک زندگی، انرژی و محیط زیست و غیره مورد استفاده قرار گرفته و صنعت برق هم درگیر چالشهای جدی است.
پدیدار میگوید: وقتی برق در دولت قبلی مطرح شد و برخی از رمزارزها گفتند؛ همان زمان تعیین دولت بهگونهای گزارشهای کارشناسی وزارت نیرو درباره مصرف ۲ هزار مگاوات برق را برای استخراج رمز ارزها و ابهامآمیز بودن آن را میکردند. از نظر آنها سرمایهگذاری نمیشود در ساخت نیروگاههای جدید و اصلاح خطوط انتقال و توزیع برق دلیل خاموشیهای اخیر است. وزارت نیرو هم که با شدیدترین انتقادها در گزارشی از دولت به برخی از وزارت خانهها ازجمله وزارت کشور و مأموریت داده شده است تا بحران را بررسی کنند، مطرح شده است.
او ادامه می دهد: همان زمان که وزارت نیرو از دو وزارت خانه امنیتی و سیاسی یعنی وزارت اطلاعات و وزارت کشور کمک خواست. همزمان با کارزارهای تبلیغاتی حول محور برق، شبکههای اجتماعی در چند ماهه گذشته در شبکههای اجتماعی تلاش میکنند خاموشیها و بحرانهای برق برق را به آغاز ایران برای پیوستن به معاهده آبوهوای پاریس ربط دهند که، کشورها از میزان مصرف سوخت فسیلی کم کنند. مخالفان دولت را به باد انتقاد گرفتهاند که چرا به آنها زیر بار این گفتهها رفته است.
عضو کمیسیون اتاق ایران ادامه میدهد: قطع گاز و خاموشی برق در زمستان سال ۱۳۹ و تکرار خاموشیها در روزهای خرداد ۱۴۰۰ تنها نشانههایی از به خطر افتادن امنیت انرژی در ایران بود.
پدیدار، رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران معتقد است: اما آنچه در میان همه چیز خاموش میشود، این بود که باعث کاهش سرمایهگذاری در صنعت آب و برق بهویژه شد. باید به این موضوع توجه جدی داشته باشید.
او تاکید میکند: صرف مداخله دولت در قیمتها همانگیزان سرمایهگذاری در فرآیند تولید انرژی، توزیع و انتقال آن و همچنین بهینهسازی و افزایش بهرهوری انرژی از مصرف و وخامت محیطها اضافه میشود.
بهگفته پدیدار باید در ساختار صنعت برق تجدیدنظر شود. ساختار صنعت برق، فرآیند جایگزینی سیستمهای انحصاری با شرایط رقابتی میتوان به انتخاب واحدهای پیشنهادی برق را داد و تبدیل مجددی را شامل میشود.
عضو هیئت رئیسه مجلس ایران میکند: تغییر ساختار صنعت برق به معنای شکست انحصار عمودی دولت برای جداسازی زنجیره یک عمودی و بر تنیده خدمات و تفکیک در قالب صنعتهای رقابت پذیر و رقابتپذیر است.
او تصریح میکند: فرآیند تولید برق برای مصرفکنندگان شامل چهار رکن اصلی یعنی تولید، انتقال، توزیع و بازار خردهفروشی که با تجدید ساختار در آن تولیدکنندگان تمام مراحل تولید و انتقال و توزیع را انجام میدهند.
او میدهد: فرآیند ایجاد یک پیشنهاد رقابتی برای بازار برق (عمدهفروشی) از اولین بخشهایی است که برنامهریزیها و سیاستگذاریها برای ساختوساز جدید قرار میگیرند. بخش دیگری که به دنبال تولید امکان ایجاد رقابت در آن وجود دارد، فروش است. با تغییر مقیاس، رقابت در بخشهای عمدهفروشی و خردهفروشی برق وارد شده و بازارهای عمدهفروشی به شکل سازماندهی میشوند.
پدار با توجه به نیاز به تغییر قوانین تنظیمی و نظارتی، نیاز به سیاست خصوصیسازی جامع، توجه به کاهش هزینهها با مشارکت بخش خصوصی، بیانگیزگی در نوآوری و ابداع در محیطهای تنظیمی و نظارتی و بهبود توجه به مصرفکنندگان با افزایش رقابت میباشد. دولت باید در جهت افزایش بخش خصوصی از طریق کاهش بودجه دولت در اقتصاد و بازارزدایی فعالیت کند.
او معتقد است: تبدیل شدن بازار برق به یک بازار نیست؛ رقابتی هزینهها. همچنین بسترسازی جهت مشارکت بخش خصوصی در قیمت برق، هزینهها نیست.
او تاکید میکند: به دست آوردن بلندمدت از تغییر ساختار صنعت برق ایران بسیار چشمگیر است. علاوه بر این، میتوانید از انرژی انرژی برق استفاده کنید.