تفاوت سودا و بیکینگ پودر


تفاوت سودا و بیکینگ پودر

جوش شیرین و بیکینگ پودر مواد لازم برای تهیه خمیر هستند. آنها قبل از فرآیند پخت به محصولات نانوایی اضافه می شوند تا با تولید دی اکسید کربن حجم محصول نهایی را افزایش دهند. اما نحوه استفاده از این دو ترکیب متفاوت است در این مقاله در وب سایت دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه در اصفهان ، قصد داریم تفاوت جوش شیرین و بیکینگ پودر را بررسی کنیم.

جوش شیرین در واقع بی کربنات سدیم خالص است که با رطوبت و ترکیبات اسیدی در غذا مخلوط می شود. در دمای فر گاز دی اکسید کربن تولید می کند. این واکنش بلافاصله پس از مخلوط کردن ترکیبات شروع می شود. بنابراین ، در این مرحله باید سریع عمل کنید.مواد را سریع آماده کرده و در فر بگذارید. در غیر این صورت ، گاز تولید شده از بافت خارج شده و باعث کاهش حجم محصول نهایی می شود.

بیکینگ پودر یک ترکیب پیچیده تر است و حاوی جوش شیرین با یک ترکیب اسیدی کننده مانند اسید تارتاریک و پرکننده هایی مانند نشاسته است. هنگام استفاده از بیکینگ پودر ، به محض مخلوط شدن مواد در دمای اتاق ، کمی گاز دی اکسید کربن آزاد می شود ، اما بیشتر آن هنگام پخت به دست می آید. اینکه کدام یک از این دو ترکیب در دستور آشپزی استفاده می شود بستگی به سایر مواد موجود در دستور غذا دارد.


مطالب پیشنهادی:

گوشت بخورید یا نخورید


جوش شیرین یک ترکیب قلیایی است و باعث ایجاد طعم تلخ در محصول می شود ، مگر اینکه با ترکیبات اسیدی موجود در مخلوط مانند آب میوه و ماست تضاد داشته باشد ، اما بیکینگ پودر شامل هر دو جزء اسیدی و قلیایی است و بنابراین عملاً تاثیری بر طعم ندارد.

دستورالعمل هایی که از بیکینگ پودر استفاده می کنند معمولاً حاوی سایر مواد با طعم خنثی مانند شیر هستند. البته می توان به جای جوش شیرین از بیکینگ پودر استفاده کرد اما به عنوان مثال در مواردی که در دستور تهیه کیک بیکینگ پودر توصیه شده است ، نمی توان از جوش شیرین استفاده کرد زیرا جوش شیرین حاوی مواد اسیدی برای افزایش حجم نیست. از کیک ، اما می توان آن را به خامه ترش اضافه کرد. جوش شیرین از آن به جای بیکینگ پودر استفاده می کند.


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای اساسی در تغذیه و میزان و نحوه غذا خوردن ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه و تغذیه اصفهان کلیک کنید.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


مطالب پیشنهادی:

با رژیم غذایی بوی بد دهان را از بین ببرید

کاهش وزن نامناسب و پوکی استخوان

چربی شکم را با پنج ماده مغذی کاهش دهید

خمیر ترش یا جوش شیرین




دیدگاهتان را بنویسید