بر اساس گزارش ها شبکه خبری تهرانتنوع بخشیدن به منابع انرژی بخش مهمی از کاهش اتکای ما به سوخت های فسیلی است و یکی از احتمالات جالب استفاده از باکتری های تولید کننده برق است. مهندسان دانشگاه بینگهامتون اکنون یک باتری زیستی ساخته اند که شامل سه لایه از انواع مختلف باکتری است که با هم کار می کنند تا نور خورشید را جذب کرده و برق تولید کنند.
این جدیدترین باتری زیستی از مجموعه طولانی پروژه های پروفسور سئوخون چوی است که سال هاست روی باتری های کاغذی مبتنی بر باکتری آزمایش می کند.
باتری به شکل کتابهای کبریت، ستارههای نینجا، کاغذهای تا شده آکاردئونی و حتی پارچههای پوشیدنی کشیده است.
باکتریهایی که معمولاً برای این دستگاهها استفاده میشوند، الکتریسیته را به عنوان محصول جانبی تنفس، تغذیه با مواد مغذی در محیط خود یا دفع مواد زائد تولید میکنند.
با این حال، یکی از نکات منفی آنها طول عمر است. بنابراین، برای مطالعه جدید، پروفسور تصمیم گرفت چندین گونه از باکتری ها را که از یکدیگر پشتیبانی می کنند ترکیب کند تا باتری های زیستی بادوام تر شوند. این تیم ظروف حاوی باکتری های متمایز را در سه لایه روی هم چیدند.
لایه بالایی حاوی باکتری های فتوسنتزی بود که انرژی خود را از لایه خورشیدی می گرفتند و مولکول های آلی تولید می کردند که از حشرات در لایه های زیرین تغذیه می کنند.
باکتری موجود در لایه زیرین باکتری است که وقتی خورده می شود، با کمک مواد شیمیایی خاصی که توسط باکتری های طبقه متوسط تولید می شود، مواد مغذی تولید می کند.
این تیم نسخههایی از باتریهای زیستی را با ابعاد 3 سانتیمتر مربع (0.5 اینچ) آزمایش کردند و دریافتند که میتوانند برای هفتهها در یک زمان برق تولید کنند.
این طرح میتواند برای پیادهسازی حسگرهای کوچک یا دستگاههای الکترونیکی در مناطق دورافتاده بدون نظارت انسان مفید باشد.
نسخه فعلی باتری زیستی انرژی زیادی تولید نمی کند، اما تیم می گوید که می تواند با افزودن واحدهای بیشتر، تولید را افزایش دهد.
چوی میگوید که کار بر روی نسخههای آینده به آنها اجازه میدهد روی آب شناور شوند و در صورت آسیبدیدگی، در این مدل پرچم باکتریایی خود ترمیم شوند.
این مطالعه در Journal of Power Sources منتشر شد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتهای پیام/