اهمیت خوردن آجیل


اهمیت خوردن آجیل

آجیل و دانه ها غذاهای محبوب هستند و به گفته متخصصان تغذیه سرشار از مواد مغذی هستند و مصرف آنها برای سلامتی بسیار مفید است. هزاران سال است که از این دانه ها در تمام قاره های جهان استفاده می شود و غذای خوبی برای انسان است در این مقاله از وب سایت دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه در اصفهان قصد داریم اهمیت خوردن آجیل را توضیح دهیم.

دانه ها فاقد کلسترول هستند و حاوی چربی های اشباع نشده هستند که می تواند خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. دانه ها همچنین دارای منیزیم هستند که به تقویت ساختار استخوان ها کمک می کند. دانه ها همچنین حاوی کروم هستند که بر عملکرد انسولین تأثیر می گذارد. روی نیز در دانه ها وجود دارد که برای رشد و بهبود زخم ها ضروری است. منگنز ، که بدن را در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند ، یکی از مواد مغذی موجود در غلات است.

دانه ها همچنین منابع خوب و غنی از ویتامین E هستند.

آنها یک آنتی اکسیدان مهم هستند. دانه ها ، مانند همه غذاهای گیاهی ، سرشار از فیبر و مواد شیمیایی گیاهی هستند که هر دو از بدن در برابر سرطان و بیماری های مزمن محافظت می کنند.
این غذای ارزشمند را می توان به صورت خام ، پخته یا پودر شده مصرف کرد. انواع مختلفی از دانه ها وجود دارد: بادام ، فندق ، آجیل برزیلی ، گردو ، پسته ، بادام زمینی و شاه بلوط. دانه های سویا نیز وقتی خشک و برشته می شوند دانه محسوب می شوند.

یادداشت های بذر

آفلاتوکسین:

بادام زمینی یکی از دانه هایی است که بیشتر مورد حمله کپک های تولید کننده آفلاتوکسین قرار می گیرد. آفلاتوکسین سمی است که می تواند برای انسان سرطان زا باشد. این سم هم در بادام زمینی و هم در کره بادام زمینی یافت می شود.
ذرت ، برنج ، گندم ، سویا و ذرت انگور نیز ممکن است حاوی آفلاتوکسین باشند. شرکت های بادام زمینی و محصولات آنها مسئول آزمایش آنها برای وجود آفلاتوکسین هایی هستند که به سطوح خطرناک نمی رسند. با این حال ، محققان نگران مواجهه طولانی مدت بدن با آفلاتوکسین ها هستند.

حساسیت

بادام زمینی و دانه های درخت از جمله هشت ماده شایع آلرژی زا هستند. اگر والدین به غلات و حبوبات مانند عدس ، لوبیا و نخود فرنگی حساسیت دارند ، احتمال دارد که فرزندان آنها به این مواد حساسیت داشته باشند. با این حال ، کسانی که سابقه حساسیت خانوادگی ندارند ممکن است به این دانه ها حساسیت داشته باشند. آکادمی آسم و آلرژی آمریکا توصیه می کند که کودکان زیر سه سال از آجیل استفاده نکنند.

ملاحظات زیست محیطی

سموم دفع آفات به طور گسترده ای در تولید بذر استفاده می شود. چند نمونه از این موارد عبارتند از:

اندوسولفانی

استفاده از این آفت کش در بسیاری از کشورهای جهان ممنوع است. با این حال ، هنوز در ایالات متحده و هند برای تولید انواع خاصی از دانه ها استفاده می شود. این آفت کش برای کارگران کشاورزی و کسانی که در نزدیکی این مزارع زندگی می کنند خطرناک است. مطالعه دسامبر 2003 در هند نشان داد که پسرانی که در نزدیکی این مزارع زندگی می کردند یا کار می کردند در اواخر بلوغ بودند. آزمایشات روی حیوانات نیز نشان می دهد که آفت کش روی سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد و می تواند به کلیه ها ، کبد و بیضه ها آسیب برساند. همچنین جان حیوانات و ماهیان را به خطر می اندازد.

سیفلوترین

این سموم ده ها سال است که در کشت بذر مورد استفاده قرار می گیرد و ثابت شده است که برای موجودات آبزی مضر است.

فسمیت

این آفت کش در کشت پسته استفاده می شود و ثابت شده است که به زنبورها آسیب جدی می رساند.

آترازین

این آفت کش در ایالات متحده بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. ماهی ها و قورباغه ها تحت تأثیر قرار گرفته اند و می توانند بر باروری انسان تأثیر منفی بگذارند.

دیازینون

این آفت کش به دلیل تأثیر بر خاک مشهور است و در کشت بادام زمینی استفاده می شود و برای زنبورها و پرندگان بسیار سمی است. پس از جمع آوری دانه ها ، آنها را با متیل برومید ، یک آفت کش سمی ضد عفونی می کنند. به احتمال زیاد متیل بروماید هنگام خوردن دانه ها آسیبی به شما نمی رساند. با این حال ، متیل بروماید برای افرادی که در مزرعه کار می کنند بسیار خطرناک است. همچنین به لایه ازن آسیب می رساند.

روشهای مقابله با مشکلات دانه

از سموم دفع آفات خودداری کنید

یکی از راه های جلوگیری از آفت کش ها استفاده از دانه هایی است که محصول درختان ارگانیک هستند. متأسفانه تعداد مزارع تولید کننده محصولات ارگانیک بسیار اندک است. این مزارع نیز در آمریکا بسیار کم است. محصولات ارگانیک و غذاها به گونه ای رشد می کنند که از آفت کش های بی ضرر یا بسیار مضر استفاده می کنند. پرورش محصولات و غذاهای ارگانیک گران است. محصولات ارگانیک با قیمت بالاتری نسبت به محصولات معمولی به فروش می رسند و این یکی از دلایلی است که تولید و تکثیر آنها فراوان نیست.

توجه به خرید و نگهداری بذر

دانه ها به اشکال مختلف موجود است. بذرهای دارای پوست را می توان برای مدت طولانی ذخیره کرد و به راحتی پوسیدگی ندارند ، فقط باید در جای خشک و خنک نگهداری شوند. دانه های پوست کنده را می توان بیشتر نگهداری کرد ، مخصوصاً اگر بو داده باشند. اگر می خواهید آنها را بیش از 6 ماه ذخیره کنید ، آنها را در فریزر قرار دهید. همچنین می توانید دانه ها را به صورت رنده شده خریداری کنید. این باعث صرفه جویی در وقت شما می شود ؛ اما هر دو گرانتر هستند و باید در نگهداری آنها دقت بیشتری داشته باشید ، زیرا زودتر خراب می شوند. توصیه می شود دانه ها را با پوست بخرید و خودتان آنها را خرد کنید. هر بار که آثار کپک روی دانه ها مشاهده کردید ، فوراً آنها را دور بریزید. دانه های چوب به بادام زمینی ترجیح داده می شوند و حاوی سم آفلاتوکسین کمتری هستند.


دکتر رضا اطمینانانی می تواند با ارائه روشهای اساسی در تغذیه و میزان و نحوه غذا خوردن ، نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه و تغذیه اصفهان کلیک کنید.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


مطالب پیشنهادی:

تفاوت سودا و بیکینگ پودر

از شاخص قند خون چه می دانید؟

گوشت بخورید و نخورید

هنگام استفاده از اکریل آمید هشدار دهید



دیدگاهتان را بنویسید